fbpx

Fertilitet og barnløshet

Her hos Klinikk Fjeld kan vi vise til gode resultater innen spesialfeltet barn og barnløshet. Nettopp fordi akupunktur og skolemedisinen har svært forskjellig innfallsvinkel på behandling av infertilitet, kan disse to behandlingsformene utfylle hverandre

Vi gjør først en grundig utredning
for å finne et fertilitetsgrunnlag,
før vi skreddersyr en behandling
tilpasset din situasjon

Årakene til at ønskebarnet lar vente på seg kan være mange. Her på Klinikk Fjeld har vi lang erfaring med utredning og behandling av barnløshet

Mange kvinner som prøver å bli gravide går igjennom IVF eller ICSI og tar akupunktur i forbindelse med dette.

Vi har pasienter som er på alle offentlige og private klinikker i Norge og i utlandet. Vi kjenner godt til de ulike klinikkene og kan være med å veilede hvilken klinikk som kan være best for den enkelte.  I Norge har vi et tett samarbeid med Klinikk Hausken og Maigaarden i Danmark. I tillegg har vi hatt et tett samarbeid med O.L.G.A. Fertility Clinic (tidligere AVA-Peter) i over 10 år.

Klinikk Fjeld har utviklet egne metoder for å øke sjansene for graviditet uten assistert befruktning. Disse metodene kombinerer ofte dyp innsikt i både homeopati og akupunktur.

Selv om en aldri kan garantere noe, har vi en rekke eksempler på par som igjennom vår forbehandling har sluppet å gå igjennom IVF. Vi har også en rekke eksempler på pasienter som etter flere mislykkede IVF forsøk har blitt gravide etter å ha benyttet våre metoder som en tilleggsbehandling. Disse metodene kombinerer ofte dyp innsikt i både homeopati, akupunktur og kostholdsveiledning.

Akupunktur hos Vibeke Fjeld hjalp Motesilje

I de tilfeller hvor det er nedsatt sædkvalitet er det anbefalt å behandle mannen.

Dette krever litt tid i forkant av forsøket, da det tar ca 90 dager fra en sædcelle blir dannet til den er ferdig modnet.

En slik behandling er også meget dokumenterbar, da vi måler sædkvalitet før og etter akupunkturbehandling. Her bygger vi vårt behandlingsopplegg blant annet ut i fra en israelsk studie på området.

Ofte kombinerer vi akupunktur med homeopatisk behandling etter vår egenutviklede metode som har vist gode resultater. Vi gir også kostholdsråd og veiledning om tilskudd av vitaminer og mineraler i disse tilfellene.

VG har skrevet en fin artikkel om at små nålestikk kan ha stor effekt på sædkvaliteten.
 
Viser det seg at mannen enten har dårlig sædkvalitet eller ingen sædceller kan sæddonasjon være et alternativ. Vår familieterapeut Tone Bråthen skriver litt om mannens perspektiv ved valg av sæddonasjon.

Habituell abort er en veldig vanlig årsak til ufrivillig barnløshet. Akupunktur har tradisjonelt sett behandlet dette problemet med suksess.

Behandlingen går ut på å styrke eggkvaliteten og livmorslimhinnen hos kvinnen, morkakedannelsen under tidlig graviditet og sædkvalitet der denne er påvist å være negativ.

Skuespilleren Ane Dahl Torp fikk konstatert habituell abort mens de forsøkte å få sitt første barn. Her kan du lese at det var akupunktur hos Vibeke Fjeld, som har hjulpet henne de to gangene hun har blitt gravid.

Det finnes flere studier som viser at akupunktur i kombinasjon med hormonbehandling og IVF kan øke sjansene for å bli gravid

I tillegg er det slik at mange kvinner opplever at stress takles bedre når man får akupunktur parallelt med IVF

I behandlingen før og etter egguttaket og innsetting ved IVF forsøk, bruker vi akupunktur-protokoller som er anvendt i kliniske studier

Kostholdsveiledning

for ufrivillige barnløse

For enkelte kan et uhensiktsmessig kosthold være et hinder for å bli gravid. Kosthold og livsstil kan bidra til å optimalisere produksjonen av hormonene som styrer forplantingsorganene, og dermed øke fruktbarheten.

Kostholdstiltak har også vist seg å være viktig for å forebygge habituell abort. Vår kostholdsveileder Frederikke gir deg råd om kosthold, vitaminer og mineraler som kan styrke egg- og sædkvalitet og dempe eventuelle betennelser og dermed øke mulighetene for graviditet.

Individuell veiledning

for ufrivillige barnløse

Tone Bråten hos Klinikk Fjeld, tilbyr veiledning til alle som ønsker barn og opplever ventetiden som utfordrende. Er du en mann eller kvinne som har behov for å snakke om din opplevelse av prosessen med å prøve å få barn, er du hjertelig velkommen!