fbpx

Kostholdsveiledning

Visste du at din fysiske og psykiske helse kan ha noe med kostholdet ditt å gjøre? Og at du kan lære deg å spise så kroppen blir mett og fornøyd?

Maten har en fantastisk
virkning på kroppen vår

Dessverre spiser mange av oss feil og mange har et utilfredsstillende kosthold. 

Det er de mange små valgene vi gjør i hverdagen som har betydning for helsen vår. Enten du plages av mangel på energi, har mage eller tarmproblemer, vektproblemer, leddsmerter, vanskeligheter med å bli gravid eller rett og slett ønsker å starte en sunnere livsstil, så kan vår kostholdsveileder hjelpe deg.

Selv små grep i kostholdet vil kunne få store konsekvenser for helsen, så la Frederikke hjelpe deg med å finne et kosthold som passer for nettopp deg!

Kostholdsveiledning hos Frederikke er indiviuelt tilpasset deg og ditt utgangspunkt. Hvordan timen legges opp er avhengig av dine ønsker og ditt behov.

Frederikke kartlegger og vurderer ditt behov basert på kosthold, livsstil, søvn, høyde, vekt, helsestatus og de utfordringer du måtte ha.

Hun går nøye igjennom ditt kosthold. Deretter utarbeider hun personlige kostholdsråd, aktuelle tiltak, tips og veiledning for å etablere nye kostholdsvaner. Ved behov eller etter ønske lages en detaljert kostholdssplan.

Man vil også få muligheten til å utføre måling av bla Body mass ideks (BMI), Liv/hofte-ratio og vekt. Dette kan brukes som verktøy i videre oppfølging om ønskelig.

Kostregistreringsskjema

Med til førstegangskonsultasjonen tar du med et ferdig utfylt kostregistreringsskjema.

Du skal selv registrere alt hva du spiser og drikker i løpet av fem dager. Det anbefales å velge tre hverdager og to dager i helgen for å få en gjennomsnittlig vurdering av kostholdet. Skriv ned type mat. For eksempel: grovt brød, lett ost. Angi mengde på mat og drikke: for eksempel 2 skiver gulost, et glass helmelk. Noter også ned inntak av kosttilskudd, mellommåltider og snacks, alkoholenheter og røyk.

Det er viktig at du lever som normalt, ikke utelater noe og at du under registreringsdagene fortsetter å gjøre alle ”feil” som tidligere.

Kostholdsplan

Dersom du ønsker kan kostholdsveilederen skreddersy en kostholdsplan etter ditt behov.

Kostholdsplanen er personlig og er kun ment for den personen planen utleveres til. Dette er fordi vi alle har ulike energibehov. Dine personlige preferanser og mål tas med i betraktning ved utarbeidelse av selve kostplanen.

Kostplanen er ment som et verktøy som skal veilede deg i forhold til energibehov, måltidssammensetning- og rytme.

Det er bevist at god oppfølging og gode støttespillere er viktig for å oppnå gode resultater.

Vår kostholdsveileder vil følge deg tett slik at du kan nå dine mål. Sammen går dere igjennom erfaringer du har gjort deg så langt og ser på om det bør gjøres noen endringer. Hun hjelper deg videre med aktuelle råd og konkrete tiltak. I tillegg kommer hun med inspirasjon og knep for å holde motivasjonen oppe.

Oppfølging varer fra 15 min til 1 time avhengig av ønske og behov.

Dersom du ønsker så kan Frederikke også følge deg opp via skype, mail og sms. Sammen finner dere den løsningen som passer best for deg.