fbpx
Akupunktur ved IVF-forsøk og fertilitetsbehandling

Forbered kroppen til IVF og fertilitet

Når bør man begynne akupunkturbehandlingen ved IVF?

Man kan begynne akupunkturbehandlingen når man ønsker underveis mens man tar IVF, men hvis man ønsker å bedre eggkvaliteten eller å få modnet flere egg er det lurt å starte litt i forkant av forsøket.

Dersom man har pco eller pcos eller endometriose, er det en fordel å begynne en god stund i forkant, for å bedre denne tilstanden mest mulig før man er igang med IVF.

Akupunktur vil alltid hjelpe med å øke blodsirkulasjonen til livmor og eggstokker under stimuleringsfasen. Ved ulike medisinske tilstander er det derimot lurt å begynne i god tid i forkant, slik at resultatet blir like bra. Ta kontakt med oss og hør når det er best å begynne for deg. Vi behandler alle individuelt!

Akupunkturbehandling under assistert befruktning

Når assistert befruktning eller hormonstimuleringen har begynt, pleier vi å behandle en til to ganger i uken. Dette vil hjelpe å optimalisere miljøet i livmoren og samtidig gi god blodgjennomstrømming til eggstokkene, slik at eggene modnes jevnt og i riktig tempo. Der det er mange små eggfollikler, vil akupunktur gjøre at det blir færre små egg og heller noen som modner jevnt og godt (typisk ved pco/pcos).

I de tilfeller hvor kvinnen har få egg, vil det ofte bli modnet flere egg når man tar akupunktur i forbindelse med IVF. I tillegg til at akupunktur kan øke sjansene, er det svært mange av våre pasienter som sier at denne behandlingen hjelper dem mot stresset som de opplever mens de går igjennom IVF. Det er også viktig for mange å komme et sted hvor de kan få en god prat rundt hele prosessen og gode råd som kan hjelpe dem underveis.

På Klinikk Fjeld har vi 20 års erfaring med å behandle IVF-pasienter

Hva kan du gjøre selv?

På Klinikk Fjeld hjelper vi med kostholdsveiledning og individuelle råd før man skal gjennomgå IVF. Vi tilbyr også samtaleterapi for de som trenger dette. De fleste synes det er en psykisk belastning å gå igjennom IVF og som det er godt å få hjelp til av fagfolk som kjenner til akkurat denne problemstillingen.

Trenger mannen behandling?

I de tilfeller hvor det er nedsatt sædkvalitet er det anbefalt å behandle mannen. Dette krever litt tid i forkant av forsøket, da det tar ca 90 dager fra en sædcelle blir dannet til den er ferdig modnet. Vi gir også kostholdsråd og veiledning om tilskudd av vitaminer og mineraler i disse tilfellene.