Graviditet


For de fleste kvinner i et stabilt forhold er det å bli gravid største lykke. Men i en del tilfeller blir den største lykke et slit, som kan ende i en rekke plager, og i noen tilfeller full utbrenthet. Flere og flere kvinner opplever dette.  Klinikk Fjeld har metoder for å behandle en rekke plager som oppstår i svangerskapet. Det å være gravid innebærer en stor forandring i kroppen og dette skal man ta alvorlig. Dette er ikke tiden hvor man skal forvente mye av seg selv.
 

Fødselsdepresjon er etter hvert blitt et kjent fenomen. Ikke like kjent er det at det er like vanlig å bli tungsinnet under svangerskapet. Dette er heller ikke allment akseptert. Ved Klinikk Fjeld tar vi slike plager på alvor og har gode resultater i å behandle dem. Fordelen med å løse dette med akupunktur er at man slipper medisinering som i mange tilfeller er i strid med det å være gravid.

Vi behandler blant annet følgende plager:

  • Svangerskapskvalme
  • Migrene og hodepine
  • Høyt blodtrykk
  • Bekkenløsning
  • Urinveisinfeksjon
  • Lettere depresjoner under og etter svangerskap
  • Søvnproblemer

Fordelen med å løse dette med akupunktur er at man slipper medisinering som i mange tilfeller er i strid med det å være gravid. 

Modning og fødselsforberedende behandling
Vår Klinikk tilbyr fødselsforberedende behandling fra uke 35 i svangerskapet. Denne behandlingen har erfaringsmessig og ved forskning vist å kunne fremme en kortere og mindre smertefull fødsel. Den gravide kommer til behandling en til to ganger i uken.

En tysk studie ved Kvinneklinikken på Universitetssykehuset i Mannheim ble gjort på 329 førstegangsfødende med et ukomplisert svangerskapsforløp. De fikk i snitt litt over fire behandlinger. De ble sammenlignet med 325 førstegangsfødende ved samme klinikk som ikke fikk akupunktur. Med i undersøkelsen var også 224 kvinner som fikk "narreakupunktur" i form av behandling som fremmer psykisk balanse, men som ikke går direkte på fødselsforberedelse.

Ultralydundersøkelser viste store forskjeller i forandringer i livmorhalsens lengde før fødsel mellom de tre gruppene. Livmorhalsen flatet seg fortest ut hos kvinnene som fikk fødselsforberedende akupunktur. I tillegg fikk livmormunnen en traktlignende form, noe som kan bety at modningsprosessen skjer hurtig. Fordi livmorhalsen var mer moden hos kvinnene som fikk fødselsforberedende akupunktur, gikk åpningsfasen av fødselen fortere. Dermed ble også hele fødselen kortere.

https://www.aftenposten.no/helse/article633498.ece

Kostholdsveiledning for gravide
Er du gravid og ønsker veiledning for å sikre at både du og den lille babyen har det best mulig under svangerskapet? Vår kostholdsveileder gir deg alle rådene du trenger. Vi vet at prenatal ernæring (babyens ”kosthold” før fødsel) er viktig for å forebygge fremtidig overvekt og potensielle livsstilsykdommer som hjerte-karsykdommer, kreft og diabetes når barnet vokser opp. Vår kostholdsveileder tilbyr veiledning, gode råd og inspirasjon slik at du kan sikre babyen det beste utgangspunktet for livet i og utenfor magen.

Mange gravide opplever å være kvalme i løpet av svangerskapet. Vi har mange nyttige kostholdsråd som kan hjelpe deg.Svangerskap
Ultralyd utføres av Oslo Jordmor og Ultralydklinikk som er i samme lokaler. Ring tel: 95414740.


Ta kontakt
Vibeke Fjeld
Telefon: 957 47 857
post@klinikkfjeld.no