fbpx
Modningsakupunktur

Modningsakupunktur

Hva er modningsakupunktur?

Modningsakupunktur er en behandling hvor man forbereder kroppen til fødsel. Den hjelper med å mykgjørende livmorhalsen slik at fødselen kommer raskere i gang og at fødselen blir lettere.

Vår klinikk tilbyr fødselsforberedende behandling fra uke 35 i svangerskapet. Denne behandlingen har erfaringsmessig og ved forskning vist å kunne fremme en kortere og mindre smertefull fødsel. Den gravide kommer til behandling en til to ganger i uken.

En tysk studie ved Kvinneklinikken på Universitetssykehuset i Mannheim ble gjort på 329 førstegangsfødende med et ukomplisert svangerskapsforløp. De fikk i snitt litt over fire behandlinger. De ble sammenlignet med 325 førstegangsfødende ved samme klinikk som ikke fikk akupunktur. Med i undersøkelsen var også 224 kvinner som fikk “narreakupunktur” i form av behandling som fremmer psykisk balanse, men som ikke går direkte på fødselsforberedelse.

Ultralydundersøkelser viste store forskjeller i forandringer i livmorhalsens lengde før fødsel mellom de tre gruppene. Livmorhalsen flatet seg fortest ut hos kvinnene som fikk fødselsforberedende akupunktur. I tillegg fikk livmormunnen en traktlignende form, noe som kan bety at modningsprosessen skjer hurtig. Fordi livmorhalsen var mer moden hos kvinnene som fikk fødselsforberedende akupunktur, gikk åpningsfasen av fødselen fortere. Dermed ble også hele fødselen kortere.