fbpx

Behandling av hud med akupunktur

Kviser, uren hud og andre hudplager er noe vi har god erfaring med å behandle med akupunktur her på Klinikk Fjeld.

Mange av våre pasienter kan ikke ta sterke A-vitaminpreparater som Roaccutane eller antibiotikabehandling, fordi de prøver å bli gravide, er gravide eller ammer. Mange ønsker heller ikke å ta slike sterke medisiner. Akupunktur gir også effekter som ikke bare merkes på huden, men også på den generelle helsen. Man får bedre fordøyelse, redusert stress, redusert hodepine og bedre immunforsvar.

Ubalanse i mage-tarm systemet

Vår erfaring med å behandle hud, er at det veldig ofte er det en ubalanse i mage-tarm systemet. Kroppen danner blod av maten vi spiser og når noe ikke fordøyes skikkelig dannes urenheter i huden hos de som er disponert for dette. Matvarer som går igjen, som gjør huden verre, er kornprodukter, stivelse, nøtter og sterke kryddersorter. Mange spiser mye hvitløk i håp om at dette skal “rense” huden, men så gjør det bare at blodet renser ut alle slaggstoffene og lager ekstra mye talg i huden.

Det er veldig individuelt hvilke matvarer som gir uren hud, men det er ofte at maten spiller en stor rolle. Vi anbefaler å holde seg unna noen typiske matvarer mens man er under behandling i de tre første ukene, og når huden er blitt bedre, kan man gjenintrodusere matvarene. Mange opplever å kunne spise det meste etter at huden har blitt bra med akupunktur.

Hormonelle kviser

Veldig mange kvinner som har vært helt fine i huden gjennom ungdomstiden, får plutselig uren hud i voksen alder. Dette kan ha med maten å gjøre også, men det er absolutt en del som har hormonell ubalanse. Mange av disse kvinnene har også med årene fått mer PMS eller uregelmessig syklus, eller ubehag ved eggløsning. Hos disse pasientene setter vi punkter på lever og nyremeridianen, da disse organene ofte i slike tilfeller kan være i ubalanse.

Straks-effekt

Mange kvinner kommer også for å få en touch up på huden to-tre dager før de skal i selskap eller bryllup. Da roer urenhetene seg betraktelig og huden får bedre glans.