fbpx

Kosmetisk akupunktur – Rynkebehandling med akupunktur

Skjønnhet kommer innenfra – er et gammelt ordtak, og er noe man alltid har hevdet i tradisjonell kinesisk medisin. Kosmetisk akupunktur handler like mye om hvordan kroppen har det inni og at dette gjenspeiler seg i det ytre. Nå kan du få bort sinnarynken eller ta ansiktsløftning med akupunktur.

Kosmetisk akupunktur har blitt en veldig populær behandlingsform de siste årene, også her i Norge. Det er et godt alternativ til injeksjoner eller plastisk kirurgi.

Kosmetisk akupunktur virker ved å øke blodsirkulasjonen i huden der man setter nålene og det øker også produksjonen av kollagen og elastin, som er de to stoffene som vi danner naturlig for å holde huden ung og myk. Med årene synker denne produksjonen, men man kan faktisk øke den med akupunktur.

I en studie i The Journal of Clinical Acupuncture sier 90% av de som behandles med kosmetisk akupunktur at de har en merkbar forbedring

«Jeg merket bedring etter bare to behandlinger». Journalist og blogger Silje Pedersen sverger til nåler mot hudplager – ansiktsbehandling på den naturlige måten. Hun ble kvitt “sinnarynken” hos Vibeke her på Klinikk Fjeld.

Sinnarynken

Dette er den mest effektive og det vanligste området vi behandler på Klinikk Fjeld. Mange kvinner irriterer seg over at den kommer snikende,og da er akupunktur et ypperlig alternativ. Etter bare noen behandlinger merker man tydelig effekt. Ved behandling av denne rynken setter man mange små nåler langs hele rynken.

Rynker og poser under øynene

Mange småbarnsmødre og voksne som har fått lite søvn over tid, merker at det kommer mange rynker under øynene. Her kan man sette små akupunkturnåler tett i tett som øker kollagenproduksjonen og som gjør at huden raskt føles yngre. I tillegg får man avslappende nåler på resten av kroppen, som gjør at man sover dypere og utsetter at det kommer nye rynker.

Oppstrammende effekt på huden

Akupunktur har en generell oppstrammende effekt på huden, da kombinerer man ulike punkter i ansiktet og på kroppen. Dette gjør at man øker kollagenproduksjonen.

Hva kan man forvente av kosmetisk akupunktur?

Dette er de områdene som kosmetisk akupunktur kan hjelpe mot:

  • Fjerne fine linjer og reduksjon av dypere linjer
  • Huden blir jevnere og glattere
  • Oppstramming av tunge partier
  • Bedring av uren hud
  • Bedre og jevnere ansiktsfarge

Kosmetisk akupunktur gir effekter som ikke bare merkes på ansiktet, men også den generelle helsen. Man får bedre fordøyelse, redusert stress, redusert hodepine og bedre immunforsvar. Mange merker også bedre energi. Best resultat av kosmetisk akupunktur får man av 10 behandlinger ukentlig, deretter en behandling hver 3. uke.